Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας



  Το Δ.Σ. της Ακρόπολης Σέσκλου διαμαρτύρεται εντονότατα για τα όσα έγινα σήμερα στο γήπεδο του Σέσκλου, στο παιχνίδι Ακρόπολη-Αίας Σ. θεωρώντας αποκλειστικά υπεύθυνο τον πρόεδρο επιτροπής διαιτησίας κ. Κανούλη ο οποίος δεν φέρθηκε με ασέβεια μόνο απέναντι σε δύο ομάδες που παλεύουν για την παραμονή τους στην κατηγορία αλλά και απέναντι στο ίδιο το θεσμό της διαιτησίας που υποτίθεται πως είναι αυτός που πρώτος θα πρέπει να προστατέψει. Δεν κάνουμε το λάθος να καταφερθούμε προσωπικά στους διαιτητές της σημερινής συνάντησης. Την ευθύνη τη φέρει ακέραια ο ίδιος ο κ. Κανούλης που σε ένα ματς φωτιά, με μεγάλη πίεση και για τις δύο ομάδες επέλεξε να στείλει μια τριάδα διαιτητών που ελάχιστη πείρα έχουν από παιχνίδια όπως αυτό και μάλιστα χωρίς την παρουσία παρατηρητή. Νομίζουμε πλέον πως ξαναζούμε την φαρσοκωμωδία της περιόδου 2010-2011 όπου η Ακρόπολη υποβιβάστηκε παρασκηνιακά και λόγω διαιτητικών αποφάσεων αφού ως γνωστόν κάποιες ομάδες αποτελούν προστατευόμενα είδη, δεν υποβιβάζονται για κανέναν λόγο, ό,τι κι αν γίνει. 
   Η Ακρόπολη σε είκοσι τρία παιχνίδια πρωταθλήματος και κυπέλλου δεν έχει πάρει ούτε ένα (!!!) πέναλτι ενώ έχει χάσει παιχνίδια από πέναλτι δώρο. Σήμερα ζήτησε τρία, και στα δύο τουλάχιστον δεν χωρά η παραμικρή αμφιβολία. Οι διαιτητές δεν είχαν δόλο, απλά ήταν φοβισμένοι και από την μεγάλη πίεση που τους ασκούταν εκατέρωθεν δεν είχαν το καθαρό μυαλό να ανταποκριθούν σε ένα ματς, πραγματικά, ειδικών συνθηκών. Από το 30' (όπου δεν υποδείχτηκε πέναλτι υπέρ μας και κόκκινη κάρτα στον αντίπαλο αμυνόμενο) αν το παιχνίδι δεν τινάχτηκε στον αέρα ήταν επειδή στην απερίγραπτη ένταση που επικράτησε κυριάρχησαν, ευτυχώς,  οι ψύχραιμες φωνές. 
   Αυτό που έμεινε είναι η πικρία όλων εμάς που στηρίζουμε το άθλημα, και κατ' επέκταση την παρουσία του κάθε κ. Κανούλη στο χώρο, για τον ωμό και εξόφθαλμο εμπαιγμό. Χοντρό δούλεμα-για να το πούμε πιο λαϊκά. Όμως ο όποιος προβληματισμός όμως δεν έχει κάνει με την ομάδα μας αφού η Ακρόπολη έχει πολεμηθεί ξανά στο παρελθόν αλλά όσοι την πολέμησαν δεν υπάρχουν πουθενά πλέον, ενώ η Ακρόπολη εξακολουθεί και υφίσταται. Αντιθέτως ο προβληματισμός έχει να κάνει συνολικά με το ανέκδοτο που έχει καταντήσει το τοπικό ποδόσφαιρο από τη στιγμή που κάποιες ομάδες πρέπει να θυσιαστούν για να μη διαταραχτούν προφανώς οι  σχέσεις με κάποιες άλλες. Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του κ. Κανούλη να μη συμπαθεί την Ακρόπολη Σέσκλου, κάτι που έχει γίνει αντιληπτό  από την πρώτη στιγμή και πλέον είναι παραπάνω από ξεκάθαρο. Όμως δεν έχει κανένα δικαίωμα να μην προστατεύει τον θεσμό της διαιτησίας, που αποτελεί βασικό πυλώνα του τοπικού ποδοσφαίρου μας. Σήμερα εξέθεσε τρεις διαιτητές αγωνιστικά αλλά ας έχει κατά νου πως κάθε φορά που λειτουργεί έτσι βάζει σε κίνδυνο τη ψυχική υγεία και τη σωματική ακεραιότητα όλων μας ακυρώνοντας ταυτόχρονα, στη συνείδηση των πολλών,  την αξιοπιστία και τη σοβαρότητα των πρωταθλημάτων της Ε.Π.Σ.Θ. Δηλαδή το αποτελειώνει πριν την ώρα του. 
* Σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι ηλεκτρονικοί τόποι (blog, fb) ενημέρωσης της ομάδας θα μείνουν ανενεργοί  μέχρι το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής.